Hvad er en fødselscoach?

Jeg er uddannet hypnoterapeut, massør, og fødselscoach. Af disse tre er det nok fødselscoach-kasketten der kræver forklaring.

Fødselscoach-uddannelsen er et 2-årigt forløb, oprettet for at imødekomme det indimellem udækkede behov for støtte, kontinuitet og individuel omsorg hos gravide i dagens Danmark.

Der er intet ønske til stede om at tage noget fra andre faggrupper indenfor barselsområdet, men om at samle det op, som man indimellem ser blive smidt på gulvet i skyndingen.

En fødselscoach er en professionel, nærværende og personligt tilknyttet person, der følger og støtter kvinden eller parret hele tiden, og formidler sammenhæng og tryghed i den form, I ønsker.

Begrebet er relativt ukendt i Danmark, men vidt udbredt i udlandet.

Uddannelsen omfatter bl.a fødselsforberedelse, efterfødselsforløb, omsorgs-relateret fødselspsykologi, obstetrik med udgangspunkt i den normale og den patologiske gravidtiet og fødsel, åndedrætsterapi, pre- og perinatal psykologi, ammerådgivning, ernæringsterapi og coaching.

Uddannelsen kvalificerer til at undervisning i fødselsforberedelse og til at blive din fødselscoach, som er et tilvalg, du kan træffe efter fødselsforberedelsen, og som betyder, at jeg er der for dig, ved din fødsel.

En fødselscoach´s funktion er ikke helt let at beskrive kort, men vil forhåbentlig stå klart efter endt fødselsforberedelse.

Som din fødselscoach tilbyder jeg min assistance og tilstedeværelse både før, under og efter fødslen, uanset om du vælger at føde hjemme eller på hospital.

Jeg bevarer overblikket og respekten for netop dine værdier, og husker din unikke historie, drømme, og behov.

For den fødende kvindes evt. partner er jeg back-up og støtter ham ved behov i at huske, hvor uundværlig han er, og at han på ingen måde er magtesløs, sådan som mange mænd fortæller, at de kan opleve fødsel. Jeg sikrer, at han ikke bliver skubbet til side.

Efter mindst ét førfødselsmøde hvor dine ønsker og ressoucer gennemgås, og den vigtige vejrtrækning trænes, er jeg ved din side hele vejen som din kendte, professionelle støtteperson ved både den ukomplicerede og den udfordrende fødsel.

Pris for coacing ved Karen Marie Edelfeldt kr., 500/time.

Pris for fødselscoach (100% tilgængelig og stand-by fra 14 dage før terminsdato) incl. førfødselsmøde, selve fødslen, og efterfødselsmøde, kr. 8000,-

Hvis du vil vide mere:

www.midwiferytoday.com

www.yoni.com

www.spiritualmidwifery.com

www.womenofspirit.com

Desuden tilbydes

  • Private forløb for kvinder og par, der ønsker at arbejde individuelt med bevidst undfangelse og/eller fødselsforberedelse
  • Støtte under selve fødslen som fødselscoach for kursister og individuelle klienter, både fysisk, psykisk, og praktisk. En fødsel med coach efterfølges af evaluering, og ved behov ammerådgivning og vejledning til familiedannelsen
  • Kurset Conscious Conception for singles og par. Nyt kursus til par i fertilitetsbehandling.
  • Efterfødselsforløb hvor de er masser af plads til gennemgang af den fødsel I har oplevet,afklaring af eventuelle spørgsmål om hvad der skete, støtte til familiedannelsen, babymassage, og samlende, svalende yoga for mor.