Fødselsforberedelse

Grundig information om et fødselsforløb, hvor du og dine ønsker er i centrum.

Der vil indgå en komponent af hypnose.

 • Hypnose handler ikke om, at du skal “falde i søvn” – det er snarere det modsatte der sker, en følelse af at inaktive eller mørklagte sider af dig selv vågner op, og at flere af dine egne kræfter aktiveres, samtidig med at du helt sikkert stadig er helt vågen og helt dig selv.
 • Hypnose handler trods de fordomme, man indimellem støder på, heller ikke om, at du skal bringes til at handle imod din egen vilje. Tværtimod! Forud for hypnosen har vi sammen kortlagt dine egne sande værdier, længsler, grænser og behov, og tanken bag er at få adgang til din underbevidsthed, så jeg kan “ommøblere” det, der måske forhindrer dig i at leve i overenstemmelse med dem.

Under selve fødslen er hypnose også et effektivt værktøj, og er let tilgængelig, når fødselsdagen kommer, hvis vi i forvejen har lært dit indre landkort at kende under fødselsforberedelsen.

Desuden indeholder et fødselsforberedelses-forløb:

 • Vejledning i muligheder for støtte og smertelindring under fødslen, såsom vand, bevægelse og vejrtrækning, fysisk kontakt (og friheden til at sige nej til den), kærlige ord og komplimenter, samt i realismens tjeneste en gennemgang af de smertelindringsmuligheder, du vil blive tilbudt på hospitalet, og de forskellige teorier om deres konsekvenser for både dig og barnet på kort og langt sigt. Det vil tit være en afvejning, men det er vigtigt, at dine beslutninger er truffet på et informeret grundlag. Fødselssystemet udvikler sig med stormskridt i Danmark i øjeblikket, og det handler på ingen måde om “onde læger”, men det kan knibe gevaldigt med tid til at informere den enkelte gravide ordentligt, hvilket de fleste ansatte i sundhedssektoren da også ville være de første til at skrive under på.
 • Rådgivning om lindring af evt. graviditetsgener via bl.a ernæring, til hvilken jeg har en temmelig ikke-mekanisk indstilling og har stor respekt for fødevarers associative, følelsesmæssige kvaliteter. Det er med andre ord ikke her, du vil få en skrap opsang, den kan du få så mange andre steder. Men på den anden side skal du have det godt, så hvis der er noget fysisk, som generer dig i graviditeten, kan vi afdække dit indtags virkning på dig og barnet og se, om årsagen er at finde her. Dette er yderst individuelt.
 • Undervisning i redskaber til at imødekomme fødslen, herunder visualisering og åndedrætstræning. En bevidst, forbundet vejrtrækning igennem hele fødselsforløbet spiller en meget stor rolle, og den skal sidde på rygmarven i god tid.
 • Træning i yogabaserede kropsøvelser udarbejdet til at styrke og smidiggøre kroppen, så den lettere kan indtage naturlige fødestillinger. Det handler ikke om præstationer eller sved på panden, men der er nogle enkle bevægelsessekvenser, som understøtter den gradvise åbning af kroppen, som træder i kraft allerede ved graviditetens tidlige begyndelse. Og det nytter f.eks ikke noget at drømme om at føde i squat, hvis man slet ikke har styrken i lårene til det,  så vi skal også omkring den side af sagen.
 • Støtte til bevidstgørelse og bearbejdning af tidligere erfaringer med fødsel.
 • Guidede afspændingsøvelser (deepenings).
 • Partneraftner inkluderet hvor din partner får mulighed for grundig information af fødslen, jeres valgmuligheder, og for at drøfte sin egen rolle og jeres gensidige forventninger. De fleste mænd har et intenst ønske om at give dig præcis hvad du drømmer om, men han kan ikke læse dine tanker, og  slet ikke, hvis du heller ikke kan læse dem selv. Bevidstgørelse og kommunikation kan ofte løse selv det mest uløselige, og hvis aftalerne er klare og lavet i respekt for og kærlighed til jeres individualitet, er fødslen en enestående chance for at han kan blive den super-hero i din bevidsthed, som I muligvis begge to ønsker jer, at han skal være.
 • På holdkurserne får du også mulighed for at være en del af et forum, hvor du bliver lyttet til, og hvor der er masser af tid, omsorg og støtte omkring dig og din graviditet. Kvinders fysiske og psykiske sundhed er afhængig af kvinders forbundethed med hinanden, mere end af noget som helst andet.

Praktisk information

HOLDKURSER

Holdkurser og individuelle forløb har hver deres fordele. Holdkurser har den, at I som gravide har hinanden at udveksle erfaringer og oplevelser og at kvindegruppen i sig selv er oplivende og styrkende. Mændene, hvis sådanne findes, får også chancen for at finde forståelse hos hinanden. Efter fødslerne ses det ofte, at kvinderne fortsætter med at mødes og bruger hinanden som det netværk, nybagte mødre i dagens Danmark ikke altid har, og som de sociale medier ikke kan erstatte. De kommunale mødregrupper kan være alletiders, men når man også har fulgt hinanden forud for fødslen, sker der noget særligt.

Jeg afholder kurser for:

 • Gravide singler
 •  Gravide par
 • Singlekvinder og par, som ønsker at blive gravide, som måske allerede er i et inseminations- eller IVF-forløb, og som ønsker en overskuelig, samlet og realistisk indføring i deres muligheder for at optimere chancerne via bla. ernæring, fertilitetsmassage, og bearbejdelse af eventuelle tidligere, traumatiske oplevelser vedrørende sexualitet og forældreskab.

Holdkurserne opstartes løbende i Kbh. K, henvend dig til mig via Facebook eller telefon 22381518.

INDIVIDUELLE FORLØB

Du/I kan også vælge et privat fødselsforberedelsesforløb.

Private forløb har den fordel, at der er bedre tid til fordybelse, og at jeg som din fødselscoach/doula har bedre mulighed for at se netop dig og dine værdier. Nogle mænd har også (meget) lettere ved at dele deres tanker i en mere privat sammenhæng. Ved særligt krævende livssituationer og meget svære, specifikke traumer vil private forløb være den bedste vej. Kontakt mig, hvis du er i tvivl om hvilken form, der passer bedst til dig.

Ved et privat forløb gennegås et  fuldt kursus i fødselsforberedelse hjemme hos dig selv. Jeg kommer med de kompendier og film vi skal bruge, og med min fulde og udelte opmærksomhed.

Via samtale, træning af fysik og åndedræt, guidet afspænding, at se fødselsfilm og snakke dem igennem, en komponent af hypnose, og eventuelt kropsterapi/massage, finder vi frem til din drømmefødsel og indstiller dig på den med de metoder, der er rigtige for netop dig.

Ved et privatforløb mødes vi 4-8 gange i 2 timer.

Du kan sagtens bestille en enkelt mødegang for at se, om det er noget, du har lyst til at gå videre med.

I mange tilfælde vil det være en god idé, at din eventuelle partner er med en eller flere af mødegangene. Partnerdagene foregår i fuld respekt for individuelle grænser og kønnenes forskellighed.

Vi vil normalt lægge mødegangene på hverdage ml. 10-15. Jeg kan dog være fleksibel. Datorækken laver vi selvfølgelig sammen, hensigtsmæssig i forhold til din termin.

Hvis du har lyst til at snakke med tidligere kursister og høre om deres erfaringer, for bedre at kunne tage stilling, er du velkommen til at skrive til mig og bede om kontaktinfo.

Flere mødegange med hjælp til familiedannelsen kan efter fødslen aftales efter behov.

EFTERFØDSELSFORLØB:

Hvis du har født, og der er noget, det undrer eller forstyrrer dig omkring din fødsel, er du velkommen til at tage kontakt og forhøre dig om, hvad jeg kan tilbyde dig.

EFTERFØDSELS-GRUPPER

Et supplement eller alternativ til din kommunale mødregruppe. Deltagelse på fødselsforberedelseskurset Drømmefødsel er en fordel, men ingen betingelse.

I et trygt forum præget af feminine værdier, med masser af tid, plads og omsorg til dig og din baby, og til udveksling af erfaringer, tilbydes professionel vejledning og rådgivning om alle facetter af den helt specielle periode i livet, som barselstiden udgør. Amningen f.eks har det med at frembyde den ene eller anden form for udfordring for langt de fleste, men der er overraskende fysiske og psykiske løsninger på alt.

Det er en fantastisk tid, men kan også være en sårbar tid med mange nye spørgsmål.

Det er dog næsten sikkert, at alle dine spørgsmål er blevet stillet før.

En vigtig del af efterfødselsforløbet er instrueret babymassage, som er med til at få familien optimalt fra start. Du lærer en grundform, og med den som ballast finder du og dit barn efterhånden jeres egen unikke form og rytme.

Herudover kan vi komme ind på bl.a genoptræning af bækkenbund, samlivet efter fødslen, barnets sygdomme, efterfødselsreaktioner hos kvinder og mænd, og spørgsmålet om Den Perfekte Mor – findes hun? Det er en levende gruppe, hvor deltagerne i høj grad er med til at bestemme indholdet.

Save

Save

Save

Save